אבטחת מידע והגנת סייבר מהווים יסודות קריטיים ליכולת השרידות וההתאוששות של ארגונים וחברות.
ניסיוננו העשיר במסגרת פעילות צוות תגובה מהירה לאירועי סייבר, כמו גם בחקירת אירועי סייבר מוכיח כי אבטחת מידע לעסקים אינה תלויה רק בכלים בהם משתמש הארגון על מנת להגן על עצמו. ארגון מאובטח הוא כזה המיישם תפיסה מניעתית של בקרה שוטפת, טיפול במודעות העובדים לסיכוני הסייבר, בקרה חיצונית של מחלקת מערכות המידע וביצוע מבדקי חדירות וסקרי סיכונים תקופתיים.
אבטחת מידע והגנת סייבר – השקעה משתלמת
הוצאות חקירה או תגובה לאירוע סייבר, צפויות לעמוד על עד פי 100 אל מול עלויות של טיפול מקדים ומניעתי לנושא אבטחת מידע וסייבר, דוגמת מבדקי חדירה, ממונה אבטחת מידע (קב"ט סייבר) וכל כלי אבטחת המידע בהם היה על החברה להצטייד. במילים אחרות – מניעה היא המפתח לאבטחת מידע יעילה ומשתלמת לעסקים. עלויות הטיפול בחקירת סייבר, במקרים בהם יש לאתר ראיות דיגיטליות שיעידו על פשעי מחשב, דוגמת עובד שביצע גניבה ממעביד, ריגול תעשייתי או לחילופין טיפול באסון באמצעות צוות תגובה מהירה לאירועי סייבר – (cyber incident response team – CIRT) – עולה לאין שיעור על עלויות של מניעת אירועי אבטחת מידע ומתקפות סייבר.
סייבר – חשיבות הידע המעשי
מומחי אבטחת מידע וסייבר לא פעם מכירים היטב את עולם הגנת הסייבר מהאספקט התיאורטי, דוגמת סימולציות של מתקפת סייבר על ידי האקרים. עם זאת – אנו חיים בעולם האמיתי. צוות מומחי אבטחת המידע והסייבר בפורס מאז'ור מנוסים בהכרות יומיומית ומעמיקה עם האופן בו האקרים פועלים. תארו לעצמכם רופא שכל מטופליו בריאים, לעומת רופא שניתח מטופלים רבים בהצלחה – יש חשיבות גדולה להכרות עם המציאות בתחום התקפות הסייבר, ולנסיון רב שנים שמגיע מטיפול במקרים רבים ומגוונים.
ההכרות עם מתקפות סייבר מביאה עמה גם גישה ייחודית וחדשנית בתחום אבטחת המידע והגנת הפרטיות ובעקבותיה, טיפול מקיף וכלל לא רק בחומות ההגנה החיצוניות, המספקות הגנה מפני מתקפות מבחוץ, אלא גם כיסוי של סיכוני סייבר בזירות הפנימיות.
אשליית הבטחון של כלי אבטחת מידע וסייבר
למעלה מ-30% מדליפות המידע בחברות וארגונים נובעים מפעילות של עובדים זדוניים. כלומר – הסכנה מגיעה הרבה פעמים מתוך החברה. כיסוי זירת אבטחת המידע מהאספקט הפנימי היא נדבך קריטי להגנה על הארגון מפני ריגול תעשייתי, דליפת בסיסי נתונים רגישים למתחרים, אובדן סודות מסחריים, פגיעה במוניטין ועוד. אחוז ניכר מדליפות המידע מקורו בעובדים הנוהגים ברשלנות, שלא מתוך כוונות זדון. אנו בפורס מאז'ור מכסים במסגרת השירותים גם זירה זו, באמצעות הדרכות אבטחת מידע – 'הגנה עצמית בסייבר, חומת האש האנושית'.
כלי אבטחת מידע והגנת סייבר, מתוחכמים וחדשניים ככל שיהיו, עלולים ליצור אשליית ביטחון מסוכנת. מרבית אירועי הסייבר כמו דליפת מידע, ריגול תעשייתי, וירוס כופר, גניבת סודות מסחריים – מתרחשים על רקע העדרה של תפיסה מניעתית, בקרה וטיפול במודעות העובדים לסיכוני הסייבר ולחלקם החשוב במניעתם.
מאחורינו ניסיון של למעלה מעשור במניעת אירועי סייבר, הגנת סייבר ואבטחת מידע, חקירת הונאות, מעילות, ריגול עסקי, ליווי וייעוץ בנושאי הגנת פרטיות, גניבת מידע וסודות מסחריים והחזרה לשגרה של חברות וארגונים לאחר מתקפות סייבר. הניסיון העשיר בחקירת מתקפות סייבר מהותי לעיסוק מקצועי באבטחת מידע לעסקים – הכרות עם הדרכים בהן דולף מידע עסקי רגיש ועדכון מתמיד בדרכי הפעולה של האקרים, היא הבסיס להבנה מעשית של סגירת פרצות במערכות, זיהוי נקודות החולשה באבטחה והאופן שבו יש להטמיע נהלי אבטחת מידע המותאמים באופן שנתפר במיוחד עבור מאפייני כל ארגון וחברה.
אבטחת מידע לעסקים, צמצום סיכוני סייבר והגנת מידע נשענים על היסודות הבאים:
- ביצוע סקר סיכונים אבטחת מידע באופן שגרתי.
- ביצוע מבדקי חדירה תקופתיים – מבדק חדירה פנימי, מבדק חדירה חיצוני (מבדקי חוסן).
- ניטור ובקרה שוטפים על מחלקת אבטחת מידע | מחלקת מערכות מידע: באמצעות קב"ט סייבר – ממונה אבטחת מידע ובמידת הצורך – קצין ציות GDPR.
- הדרכות מודעות אבטחת מידע לעובדים ומנהלים – 'הגנה עצמית בסייבר', תרגול באמצעות פישינג מדומה.
- עמידה בתקינה הנדרשת על ידי הרגולטור – תקנות הגנת הפרטיות GDPR, SOX וכדומה – בהתאם למאפייני הארגון.