יועץ אבטחת מידע | יועצי הגנת סייבר ופרטיות
ככל שסיכוני הסייבר על המגזר העסקי הולכים וגדלים, כך גובר הצורך בליווי של יועצי אבטחת מידע ומומחי הגנת סייבר. ייעוץ אבטחת מידע יעיל ומעשי מאתר את שביל הזהב בין צרכי מערכות המידע של הארגון – יעילות, מהירות, זמינות – לבין סיכוני הסייבר והגנת הפרטיות וצרכי אבטחת המידע הנובעים מהם.
ליווי של יועץ סייבר יכול להתבסס על צורך ספציפי של הארגון בנושא אבטחת מידע על רקע דרישות מכרזיות, דרישה של לקוח לבחינת עמידה בדרישות תקנות הגנת הפרטיות וכדומה, או בליווי קבוע של בעלי התפקידים הרלוונטיים (CTO, CIO, CISO וכד') בנושאי הגנת סייבר ופרטיות. יועצי אבטחת המידע של החברה בעלי ניסיון רב שנים בתחום התמחותם ומגיעים מתחומי התמחות שונים, לדוגמה: יועץ פיתוח מאובטח, מומחה מערכות מידע והגנת סייבר, מומחה סייבר התקפי וכדומה.
לאחר הגדרת הצורך הראשוני על ידי הארגון יצוות היועץ המתאים ובחלק מהמקרים, בתיאום עם הארגון, יבוצע הייעוץ על ידי מספר יועצים. צוות יועצי הגנת הסייבר לוקח חלק פעיל בצוות ההתערבות והתגובה לאירועי סייבר של החברה וכך מחזיק בידע מעשי ועדכני בנושא סיכוני סייבר. הייעוץ ניתן בהיקפים משתנים – כשירות קבוע, לפי בנק שעות או כשירות אד-הוק – על פי הצרכים הדינאמיים של עסקים וחברות בנושאי אבטחת מידע.
"הצוות של פורס מאז'ור הוא Top-notch בתחומו.
מקצוענים עד הפרט האחרון."
ניתן לקרוא חוות דעת נוספות עלינו כאן
תהליך ייעוץ אבטחת מידע
תהליך הייעוץ מותאם לצרכים שמוגדרים על ידי הארגון ובדרך כלל יבוצע על פי השלבים הבאים:
- אפיון – הבנת הצורך ומיפוי המשמעויות
- מדיניות ונהלי אבטחת המידע של הארגון ביחס לצורך
- ניתוח פערים – Gap Analysis והערכת סיכונים
- עדכון מדיניות אבטחת המידע במידת הצורך
- בחינת היתכנות להטמעת פתרונות ההגנה המתאימים
- במידת הצורך – בחינת אפשרות לבקרות מפצות
- סיוע בתכנון תהליכי העבודה
- במידת הצורך – איתור ספקים ופתרונות אבטחה
- ליווי ובקרה של יועץ סייבר על תהליך ההטמעה
ייעוץ בנושא הגנת הפרטיות
בשנת 2018 נכנסו לתוקפן תקנות הגנת הפרטיות של רשות הגנת הפרטיות במשרד המשפטים. עם השנים עודכנו התקנות ונוספו עיצומים וקנסות שונים המוטלים על חברות שהפרו את התקנות.
ליווינו חברות רבות בתהליכים הדרושים לצורך עמידה בתקנות הגנת הפרטיות – החל מניתוח הפערים וסיוע באיתור פתרונות ההגנה והתיעוד (Audit), דרך ייעוץ ליועצים משפטיים בנושאים הטכנולוגיים הקשורים בניהול מאגרי המידע ועד ביצוע סקרי סיכונים, בדיקות חדירות והדרכות מודעות עובדים לסיכוני אבטחת מידע וסייבר.
יועץ הגנת פרטיות יכול אף ללוות את הארגון בטרם הטמעה ופיתוח של פתרונות טכנולוגיים שונים במסגרת תהליכי Privacy by Design (המכונה גם Privacy by Default – תכנון ועיצוב לפרטיות כברירת מחדל). תכנון מראש וזיהוי של בעיות עתידיות בנושא הגנת פרטיות מביא לחסכון משמעותי בהוצאות פיתוח בדיעבד ובחשיפה לסיכונים של פגיעה בפרטיות.
לקבלת מידע נוסף בנושא יועצי אבטחת מידע והגנת פרטיות צרו קשר: 03-6259898
מיהו יועץ סייבר?
יועץ סייבר הוא מומחה בתחום אבטחת מידע בעל ידע נרחב בפלטפורמות טכנולוגיות, מעודכן באיומי הסייבר על מגזרים שונים ומתמצא בדרכי ושיטות הגנה. תפקידו של יועץ סייבר הוא לסייע לארגונים להגן על נכסיהם הדיגיטליים מפני התקפות סייבר. יועצי סייבר מבצעים מגוון רחב של משימות, ביניהן:
- ביצוע סקרי סיכונים: יועץ סייבר מזהה את הנכסים הדיגיטליים של הארגון ומנתח את הסיכונים הפוטנציאליים אליהם הם חשופים.
- פיתוח תוכניות בקרות לצמצום החשיפה לסיכוני סייבר: יועץ סייבר מפתח תוכניות אבטחה מותאמות אישית לארגון, תוך התחשבות בסיכונים שזוהו ובצרכים הייחודיים שלו.
- הטמעת פתרונות אבטחה: יועץ סייבר מסייע בהטמעת פתרונות אבטחה טכנולוגיים המותאמים לצרכים של הארגון..
- תגובה לאירועי סייבר: במקרה של אירוע סייבר, היועץ מסייע בחקירת האירוע, בפיתוח תוכנית התאוששות ובצמצום החשיפה לאירועים דומים בעתיד.
מדוע חשוב להיעזר ביועץ סייבר?
העולם הדיגיטלי הוא עולם מורכב ומתפתח כל הזמן. קשה מאוד לארגונים לעמוד בקצב האיומים המתפתחים ולפתח תוכניות עבודה לשימור רמת האבטחה הנדרשת לעדכון תדיר ללא סיוע מקצועי. יועץ סייבר בעל ידע וניסיון יכול לסייע לארגונים להגן על נכסיהם הדיגיטליים בצורה יעילה, תוך חיסכון בעלויות ובהפחתת הסיכון לנזק כלכלי.
כיצד לבחור יועץ סייבר?
בעת בחירת יועץ סייבר, חשוב לוודא כי הוא בעל ניסיון וידע רלוונטי בתחום מערכות המידע, אבטחת המידע ובעל ניסיון מעשי בתחום.